Соціально волонтерський проект «Медичний десант» у Конотопі

Соціально волонтерський проект «Медичний десант» у Конотопі

Саме попередження серцево-судинних захворювань, а не лікування на пізніх стадіях, повинно стати пріоритетом державної політики у сфері охорони здоров’я.  Кардіо-діагностика є найважливішою ланкою на шляху зменшення смертності населення, оскільки своєчасні медогляди дозволять суттєво збільшити тривалість життя українців. Адже за статистичними даними Всесвітньої організації з охорони здоров’я найвищий рівень смертності спостерігається через серцево-судинні захворювання. Тому, з ініціативи Президента ГО «Дія в Україні» Назара Андрійовича Озерянського (який за покликанням серця працює кардіохірургом) і, за сприяння директора Інституту Серця Бориса Михайловича Тудорова, було створено проект «#медичнийдесант». Амбітною місією даного проекту є створення всеукраїнської мережі діагностичних кардіо-центрів, оснащених новітнім медичним кардіо-обладнанням і з персоналом високого рівня кваліфікації. Ця мережа має охопити міста районного значення на базі яких, в майбутньому, будуть здійснюватися систематичні виїзні діагностики і консультації у найвіддаленіших закуточках нашої країни.

Справжній Громадянин Назар Андрійович Озерянський

Назар Андрійович часто каже: «Зміни в країні, насамперед, повинен почати втілювати народ, змінюватися потрібно нам самим». Цей вираз став для нашої команди девізом, і не тільки в рамках реалізації зазначеного проекту – тепер це наше життєве кредо!

У четвер 05.05.2016 року команда Громадської організації «Дія в Україні» за сприяння Інституту Серця та місцевої влади, в рамках соціально-волонтерського проекту «Медичний десант» провела вже четверте безкоштовне діагностування та консультацію громадян в місті Конотоп. До складу проекту входили три кардіо-лікаря (включно з Назаром Озерянським) та чотири активісти ГО, які допомагали в організаційних питаннях, серед яких окремо треба виділити нашу чарівну Катерину Гончарову, яка будучи родом із Конотопа, сприяла в забезпеченні комфортних умов проживання і організувала зустріч з місцевими активістами та представниками влади.

Назар Андрійович спілкується з людьми перед консультаціями

Цей день видався доволі важким і напруженим, проте розуміння того, заради чого ми діємо, не давало втомлюватися. Наша команда не очікувала, що прийде настільки багато людей, які потребуватимуть кваліфікованої допомоги кардіохірургів. Проте ми прийняли всіх – це наш обов’язок! Пропрацювавши на 2 години більше запланованого, лікарями загалом було оглянуто і проконсультовано майже 130 пацієнтів, 47 з яких зробили ЕХО КГ. Хірургічне втручання було рекомендовано сімнадцятьом хворим із вадами серця, з яких п’ятеро це – дітки.

Далі, за розкладом, ми зустрілися з місцевими активістами, Громадянами і Патріотами нашої України Олександром Щербиною та Дмитром Гланцом.

Також на цій зустрічі був присутній голова фракції Солідарність в міській раді Тарас Омельченко, який не зважаючи на відсутність досвіду в галузі охорони здоров’я, проявив неймовірну зацікавленість і величезне бажання у сприянні подальшої організації виїзних обстежень. Саме завдячуючи йому, наш проект зможе отримати повну і всеосяжну підтримку в його реалізації на теренах усієї Сумської області. Між нами була досягнута домовленість про представлення Тарасом Омельченком, розробленого командою «Дія в Україні», покрокового плану втілення проекту «Медичний десант», губернаторові Сумської області.

Зустріч з представниками влади та місцевими активістами

Made with